DE FISCALE ACTUALITEIT IN BEGRIJPELIJKE TAAL

Blogs Rond accountants

Tonpraat

Op de hoogte blijven van belastingtechnische ontwikkelingen en profiteren van fiscale tips? Ton praat u regelmatig bij op deze nieuwspagina. Alle informatie in uw mailbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!

Legaat voor de kleinkinderen

Door in het testament een legaat voor de kleinkinderen op te nemen kan erfbelasting worden bespaard.

TONPRAAT: Eindejaarstips

De tijd begint te dringen. Sinterklaas en zijn roetpieten staan in de startblokken en de eerste kerstbomen zijn al opgetuigd. Tot de eindejaars tradities behoren ook de eindejaarstips. De laatste mogelijkheid om nog een aftrekpost te creëren of om te voorkomen dat een voordeel ontglipt.

TONPRAAT: Boete niet indienen aangifte

Het niet of te laat indienen van aangiften inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en BTW kan leiden tot forse boetes.

TONPRAAT: Voorkom dat verliezen verdampen

In de vennootschapsbelasting kan een verlies worden verrekend met de winst van het voorafgaande jaar en met de winsten van de negen volgende jaren. Buiten deze termijnen vervalt de verliescompensatie en moet ‘gewoon’ belasting worden betaald over de winst. Het is dus zaak om tijdig verliesverdamping te voorkomen.

TONPRAAT: Spaargeld B.V.

Door de lage rente wordt de druk van vermogensrendementsheffing extra gevoeld. Op dit moment betalen we over box 3 vermogen een belasting van 1,2% terwijl het rendement vaak lager is. Gelukkig is er nog het alternatief van de spaargeld B.V.

TONPRAAT: Feestje voor hurende ZZP’er voorbij

Dankzij een arrest van 12 augustus jl. kan een hurende ZZP 'er zijn huurlasten volledig aftrekken met een correctie voor privé gebruik. De Staatssecretaris van Financiën vreest de budgettaire gevolgen van dit arrest en kondigt daarom aan een einde te maken aan deze aftrekpost.

Presentatie belastingplan 2017 en beleggen bij een lage rente

Op 11 oktober 2016 werd door ROND accountants I fiscalisten en Van Lieshout & Partners een presentatie gehouden over het belastingplan 2017 en beleggen bij een lage rente.

TONPRAAT: Geen boetes voor goedwillende ondernemers

Ondernemers zijn terughoudend om ZZP’ers te contracteren waarmee ze nog geen goedgekeurde (model)overeenkomst DBA hebben. Zolang de onzekerheid duurt zullen zij andere oplossingen zoeken zoals payrolling of het oprichten van een separate B.V. waarin de risico’s worden ondergebracht.

UITNODIGING PRESENTATIE: belastingplan 2017 en beleggen bij een lage rente

Richard de Jong directeur van vermogensbeheerder Van Lieshout & Partners N.V. en fiscalist Ton Kroonen houden een gezamenlijke presentatie op 11 oktober 2016. Wat zijn de (on)mogelijkheden van het beleggen bij een lage rente en hoe zien de belastingplannen van 2017 er uit?

TONPRAAT: Co-ouderschap loont

Bij co-ouderschap kunnen beide ouders aanspraak maken op de inkomensafhankelijke combinatie korting. Het kind moet dan ten minste 3 hele dagen per week bij vader én bij moeder wonen.

WAARMEE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

Persoonlijk adviseur, sparringpartner of klankbord nodig? Wij gaan graag vrijblijvend met u om tafel.

  Logo ROND accountants fiscalisten

  Mijlstraat 1
  5281 LJ Boxtel
  T: 088 766 30 00
  info@rondaccountants.nl

  Wij steunen Stichting Lyme, AangenaamSt-Lyme-Aangenaam-Log-o-web-300x176