Accountancy

Een optimaal ingerichte administratie, actueel inzicht in uw cijfers en zicht op de voortgang van uw bedrijfsprocessen. Wij zorgen ervoor dat u snel en adequaat kunt inspringen op veranderingen in uw branche. Met de nieuwste software en technologie bespaart u tijd en kosten en wij zorgen voor een kloppende jaarrekening, boekhouding en tussentijdse rapportages. Wetswijzigingen of fiscale veranderingen? Onze accountancy-service reikt verder dan enkel boekhouden. We zitten bovenop uw belangen en denken pro-actief mee.

Advies nodig over uw boekhouding? We kijken graag met u mee

“De belastingdienst veranderen? Die illusie heb ik niet meer. De belastingdienst is echter niet meer ons probleem. Rond Accountants neemt ons het werk vakkundig uit handen. Daarom hebben we voor hen gekozen.”

Willem Blom – Apparant Calls Boxtel

TONPRAAT

Tonpraat: BTW-voordeel bij verkoop auto door B.V. aan DGA

Het nadeel van de auto op de balans van de B.V. is zoals bekend de fiscale bijtelling. Dus er komt (mogelijk) een moment dat de DGA de auto wenst over te nemen van zijn B.V. De vraagt rijst dan tegen welke waarde en hoe zit het met de BTW?

Tonpraat: Erfbelasting betalen, liever niet

Als er geen testament is opgesteld dan gaat het vermogen naar de langstlevende. Die heeft een grote vrijstelling. De kinderen krijgen niets, behalve dan een vordering op de langstlevende. Over deze vordering betalen de kinderen erfbelasting terwijl ze niets krijgen. Dat voelt niet goed.

Tonpraat: Het moeras van box 3

De staatssecretaris heeft, in afwachting van het oordeel van de Hoge Raad, een praktisch besluit genomen waarin alle aanslagen 2021 en 2022 worden aangehouden in situaties waarin het box 3 inkomen uit meer bestaat dan alleen banktegoeden (denk aan effecten, onroerend goed, vorderingen). Wordt er in die situaties onverhoopt wel een definitieve aanslag opgelegd dan moet bezwaar worden gemaakt.

De fiscale actualiteit in begrijpelijke taal

Ton praat u bij >

WAARMEE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

Persoonlijk adviseur, sparringpartner of klankbord nodig? Wij gaan graag vrijblijvend met u om tafel.

  Logo ROND accountants fiscalisten

  Mijlstraat 1
  5281 LJ Boxtel
  T: 088 766 30 00
  info@rondaccountants.nl

  Wij steunen Stichting Lyme, AangenaamSt-Lyme-Aangenaam-Log-o-web-300x176