Overstapservice

Eenmanszaak of een consortium van B.V.’s? Met onze volledig uitgewerkte overgangsprocedure is overstappen naar Rond voor elk type ondernemer mogelijk. Dat verloopt naadloos. Kosteloos. En vooral eenvoudig. 

In samenspraak met u zetten we uw gegevens over naar onze systemen. Bij elke stap controleren we of de invoer klopt. Zo ja? Dan leveren we dat gedeelte operationeel op. Dankzij onze procedure wordt niets vergeten. Het grootste pluspunt? We kijken meteen waar u kosten kunt besparen.

Bent u toe aan een frisse blik op uw organisatie? We gaan vrijblijvend het gesprek met u aan.

“Gaten in de administratie? Niet bij ons. Net zoals wij de gaatjes bij onze patiënten oplossen, zorgen Ton en Rond al meer dan twintig jaar voor onze boekhouding. Zowel onze financiën als onze fiscaliteiten zijn gewoon goed geregeld.”

Tandartspraktijk Croonen – Veldhoven

TONPRAAT

Tonpraat: BTW-voordeel bij verkoop auto door B.V. aan DGA

Het nadeel van de auto op de balans van de B.V. is zoals bekend de fiscale bijtelling. Dus er komt (mogelijk) een moment dat de DGA de auto wenst over te nemen van zijn B.V. De vraagt rijst dan tegen welke waarde en hoe zit het met de BTW?

Tonpraat: Erfbelasting betalen, liever niet

Als er geen testament is opgesteld dan gaat het vermogen naar de langstlevende. Die heeft een grote vrijstelling. De kinderen krijgen niets, behalve dan een vordering op de langstlevende. Over deze vordering betalen de kinderen erfbelasting terwijl ze niets krijgen. Dat voelt niet goed.

Tonpraat: Het moeras van box 3

De staatssecretaris heeft, in afwachting van het oordeel van de Hoge Raad, een praktisch besluit genomen waarin alle aanslagen 2021 en 2022 worden aangehouden in situaties waarin het box 3 inkomen uit meer bestaat dan alleen banktegoeden (denk aan effecten, onroerend goed, vorderingen). Wordt er in die situaties onverhoopt wel een definitieve aanslag opgelegd dan moet bezwaar worden gemaakt.

De fiscale actualiteit in begrijpelijke taal

Ton praat u bij >

WAARMEE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

Persoonlijk adviseur, sparringpartner of klankbord nodig? Wij gaan graag vrijblijvend met u om tafel.

  Logo ROND accountants fiscalisten

  Mijlstraat 1
  5281 LJ Boxtel
  T: 088 766 30 00
  info@rondaccountants.nl

  Wij steunen Stichting Lyme, AangenaamSt-Lyme-Aangenaam-Log-o-web-300x176