DE FISCALE ACTUALITEIT IN BEGRIJPELIJKE TAAL

Blogs Rond accountants

Tonpraat

Op de hoogte blijven van belastingtechnische ontwikkelingen en profiteren van fiscale tips? Ton praat u regelmatig bij op deze nieuwspagina. Alle informatie in uw mailbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!

Tonpraat: Werkruimte thuis van de DGA wel zo interessant?

BAls directeur groot aandeelhouder (DGA) zul je zeker ook wel eens thuis werken. De gedachte kan dan opkomen om kosten van dit thuis werken af te trekken. Wat zijn hier de (on)mogelijkheden voor de DGA?

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2022

In de uitgebreide checklist van het RB (Register belastingadviseurs) zie je wat wij nodig hebben om de aangifte te op te stellen. Via de vooraf ingevulde aangifte hebben we al veel gegevens te pakken. Met deze checklist kunnen we controleren of we volledig zijn waarna we de belasting zo mogelijk optimaliseren.

Tonpraat: Voorlopige aanslag controleren en voorlopige aangifte indienen

Belangrijk op dit moment is om de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2022 in de pas te laten lopen met het inkomen, vermogen en winst van 2022. Deze zijn nu bekend. De administratie van het jaar 2022 laat de winst uit onderneming en het resultaat van de B.V. zien. Om te voorkomen dat achteraf belastingrente moet worden betaald is het belangrijk om inkomen, winst en vermogen over het jaar 2022 tijdig met een voorlopige aangifte aan de belastingdienst door te geven.

Tonpraat: ‘Werk’kleding laten hangen op de werkplek

Werkkleding heb je in diverse soorten en maten. De werkgever kan kleding ter beschikking stellen aan de werknemer of DGA of een vergoeding geven aan de werknemer. Wat zijn de fiscale spelregels?

Tonpraat: Middelen zolang het nog kan

De middelingsregeling wordt afgeschaft omdat er weinig gebruik van wordt gemaakt. Dat is jammer want de regeling helpt om schokken in het inkomen te verzachten. Hoe lang kun je er nog gebruik van maken?

Tonpraat: Monumentenwoning, subsidie voor instandhoudingskosten

Tot voor kort kon je de (instandhoudings)kosten van een monumentenwoning aftrekken in de inkomstenbelasting. Deze regeling is vervangen door een subsidie. De kosten van het afgelopen jaar komen hiervoor mogelijk in aanmerking mits dit tijdig wordt aangevraagd.

TONPRAAT: Laatste ronde, laatste kansen

We hebben nog maar krap een maand de tijd om een aantal zaken te regelen of juist niet. Bestaande en toekomstige percentages en tarieven kunnen hierbij een rol spelen.

Eindejaarstips 2022

Via deze link kunt u de eindejaarstips 2022 bekijken voor respectievelijk alle ondernemers, IB ondernemers, ondernemers met een B.V. en particulieren.

TONPRAAT: Peildatum 1 januari

Wat kun je dan vóór 1 januari doen om de box 3 heffing bij de aangifte 2023 te verminderen? Ik doe een aantal suggesties.

TONPRAAT: UITNODIGING stamppotbijeenkomst

Wij nodigen u graag uit voor een (gratis) stamppotbijeenkomst op donderdag 1 december 2022 waarbij we financieel vooruit kijken naar het nieuwe jaar.

WAARMEE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

Persoonlijk adviseur, sparringpartner of klankbord nodig? Wij gaan graag vrijblijvend met u om tafel.

  Logo ROND accountants fiscalisten

  Mijlstraat 1
  5281 LJ Boxtel
  T: 088 766 30 00
  info@rondaccountants.nl

  Wij steunen Stichting Lyme, AangenaamSt-Lyme-Aangenaam-Log-o-web-300x176