DE FISCALE ACTUALITEIT IN BEGRIJPELIJKE TAAL

Blogs Rond accountants

Tonpraat

Op de hoogte blijven van belastingtechnische ontwikkelingen en profiteren van fiscale tips? Ton praat u regelmatig bij op deze nieuwspagina. Alle informatie in uw mailbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief!

TONPRAAT: Box 3 nieuwe stijl?

Het doek voor box 3 is gevallen en daarmee rijst de vraag hoe spaarders en beleggers moeten worden gecompenseerd en hoe het nu verder moet met box 3. Eén uitgangspunt staat daarbij denk ik wel voorop: het moet niet al te moeilijk worden voor de systemen van de belastingdienst.

TONPRAAT: Vergeet de crypto’s niet

De belastingdienst weet natuurlijk niet alles van ons, zoals bijvoorbeeld het bedrag dat wordt geïnvesteerd in bitcoins en andere cryptovaluta. Maar dat gaat veranderen als een nieuwe EU-richtlijn over gegevensuitwisseling (waarschijnlijk) later dit jaar van kracht wordt.

Fijne feestdagen en een gezond 2022 gewenst!

Wij wensen een ieder een goed en gezond 2022!

TONPRAAT: Vastgoedbeleggers de klos in nieuwe plannen coalitie

9 maanden na de verkiezingen presenteert de coalitie haar toekomst plannen onder het motto ‘omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst’. De fiscale plannen zijn ambitieus en zoals verwacht zullen de fiscale speeltjes verder worden ingeperkt!

TONPRAAT: Spaargeld wegsluizen vóór 1 januari 2022

Geld op een bankrekening of spaarrekening laten staan op 1 januari 2022 is niet zo slim. Behalve als het minder is dan de vrijstelling van € 50.000 per persoon (voor fiscaal partners € 100.000). Spaargeld wordt namelijk belast terwijl je geen rente krijgt.

TONPRAAT: Nog één keer jubelen?

De gekte op de woningmarkt wordt deels toegeschreven aan de Jubelton. Omdat de Jubelton daarom binnenkort wel het loodje zal leggen is 2021 misschien wel het laatste jubeljaar.

TONPRAAT: Haal alles uit de vrije ruimte

Dit jaar is het laatste jaar dat de vrije ruimte (WKR) wordt opgerekt. De DGA kan ook gebruik maken van deze verhoogde vrijstelling: als zijn jaarsalaris €100.000 bedraagt kan hij € 3.000 onbelast aan zichzelf uitkeren.

TONPRAAT: ROND accountants | fiscalisten gaat verhuizen

De Belastingdienst heeft een handreiking gedaan aan familieleden die een lening verstrekken aan een ander familielid. Het is bijvoorbeeld voor ouders fiscaal interessant om een lening aan kinderen te verstrekken als zij een woning willen kopen. Wat houdt deze handreiking van de belastingdienst precies in?

TONPRAAT: Belastingvrij een bril dragen op je werk: hoe zit dat?

De DGA kan een computerbril belastingvrij aanschaffen middels zijn B.V. Als de factuur van de opticien is gesteld ten name van de B.V. dan is ook de BTW aftrekbaar.

TONPRAAT: Wat houdt excessief lenen in bij de eigen B.V.?

Het wetsvoorstel excessief lenen bij de eigen B.V. dat in 2023 in werking treedt lijkt een blijvertje. Onlangs is weer een aantal onderdelen van het voorstel ‘verduidelijkt’.

WAARMEE KUNNEN WIJ U VAN DIENST ZIJN?

Persoonlijk adviseur, sparringpartner of klankbord nodig? Wij gaan graag vrijblijvend met u om tafel.

  Logo ROND accountants fiscalisten

  Mijlstraat 1
  5281 LJ Boxtel
  T: 088 766 30 00
  info@rondaccountants.nl

  Wij steunen Stichting Lyme, AangenaamSt-Lyme-Aangenaam-Log-o-web-300x176